♥Mr. Nuffnang♥

Monday, December 22, 2014

Star Libra Cruise (Pen-Phuket-Krabi) ~Day 1

Assalamualaikum…

 DAY 1 ~ 26.10.2014

tahun ni company trip naek kapal, dapat lagi satu pengalaman baru..:) pepagi buta dah kena berkumpul kat depan Berjaya Times Square untuk ke Penang..naik bus makan masa dalam 5 jam rasanye, patah pinggang nokss..:) sampai port kat Penang terus check in & terus naik cruise, tak sempat dah nak lunch kat Penang..makan atas cruise je jawapannya..hihi..before naik kapal, staff cruise akan amek pasport korang & diganti dengan access card..access card ni macam credit card lah atas kapal..apa2 nak shopping ke beli barang ke swap je tapi nak swap pun kena tau jugak, mana tau terlebih swap nanti kang bil kemain banyak plak..hihi..segala pembelian atas kapal dalam Ringgit Malaysia, kalau tak cukup RM don’t worry still boleh guna duit lain, atas cruise tu ada currency exchange..korang guna Thai Baht, Rupiah, Rupee pun still boleh..:)

Pengalaman baru merasa naik kapal mahal..:)
JPCrew..:)
:)
Happy kids onboard..hahaha
replika..
Welcome on board..:)
Lunch + Minum Petang..lapa hoiii..:)
briefing..
Gala dinner..
Star Cruise Replica..

Sunset time..:)
ai ai captain..:)
Last pic of the day..:)

gitulah gamaknya hari pertama kami atas kapal, banyak fasilities tapi malas nak amek tahu..bhahaha..2nd day will be in Phuket..:)